Monday, October 19, 2009

Jangan pandang ke belakang......

Saya cukup sibuk kebelakangan ini. Itulah sebabnya blog ini semacam tersadai begitu saja. Saya sebenarnya telah bertukar kerja. Hemmm..biasalah kalau bos selalu ini itu..semuanya serba tidak kena dibuatnya. Kadang-kadang memang terasa sukar kalau dapat bos yang serba sempurna...segala - galanya sempurna...PERFECT! Aduiinaaa...........

Lama betul saya berfikir, saya tidak mahu membuat sebuah keputusan yang akan menyebabkan saya menyesal dan secara tidak langsung menaikkan perangkaan statistik pengangguran negara...uhuk! uhuk!

Tapi saya bernasib baik...maka alkisah selanjutnya..hehe..saya telahpun bertukar angin...bukan angin taufan..tapi arah hidup yang berlainan. Iyalah...kerja baru, kawan baru..situasi kerja yang baru....cerita baru...pengalaman baru......segala-galanya baru...
Yang lama tetap empunya diri ini...hwaaaaaa........

Saya rasa agak lega sekarang kerana tidak lagi berdepan dengan bos yang serba serbi sempurna. Tidak ada lagi saya berjaga malam, penuh stress dan frustrasi. Bukan mudah untuk bekerja dengan bos yang begitu. Gaya dan cara pelayanannya membuat kita terus kekok...kalau ada ide yang melimpah-limpah keluar akan terus terbantut kerana segalanya serba tidak kena. Bah! beginilah hidup kalau bekerja setakat 'kuli' ja. (Ada jawatan kosong jadi bos ka?..)

Sekarang, saya tidak lagi memandang kebelakang..saya anggap segala-galanya satu pengalaman yang menjadikan saya seorang yang lebih dewasa, matang dan tabah. Saya gembira dengan kerja sekarang dan bos yang cukup baik hati dan prihatin.

Saya harapkan yang terbaik buat semua. Selamat Maju Jaya...

Lain kali kita cerita lagi k. Salam sejahtera!

16 comments:

Willie said...

Ohhh dah tukar kerje rerupenyer...

trimatra said...

sukurlah...sudah berganti angin...
semoga angin kali ini lebih sepoi-sepoi dan menyejukkan di hati.

^bosa lama kalau membaca tulisan ini gimana yah??^^^

HoneyBUZZin said...

Willie - hehehe...iya bah...tukar kerja...

HoneyBUZZin said...

Trimatra - hehe...boss lama tidak tahu dan tidak pernah tahu...

Angin sepoi-sepoi bertiup lebih menyejukkan kali ini sambil duduk duduk menikmati air dari buah nyiur...dibawah pokoknya....dilindungi sinaran mentari.....dan air laut yang menghempas lembut ke batu...

Chewahhhh.....
hehehe...

Uncle Greg said...

Hi Honey, mesti best kan di tempat kerja baru ... semoga suasana baru akan menjadikan Honey lebih happy dan produktif lagi ... dari bunyi komennya macam tempat kerja di resort jak wow best la ... :)

C.Alv.B said...

Wah.. congratulations and all the best for you..

rahma said...

hi honey dear... what ever u choose for ur future, u hv all my blessings and all the luck for u!! heheheeee

btw, i tag u ya :)

HoneyBUZZin said...

Uncle Greg....."Bunyinya macam kerja di resort jak.." hehehe

what if I wrote....
Pagi itu aku...menunggu masa membawakan burung gergasi ini melintasi garisan Khatulistiwa....
hehehe...

HoneyBUZZin said...

C.Alv.B - tengkiu tengkiu....kerja kuli ja...

HoneyBUZZin said...

Sis Rahma - Thank you sis...

BuDakHutaN said...

hehehe..kerja baru ...azam baru... :)
"what if I wrote....
Pagi itu aku...menunggu masa membawakan burung gergasi ini melintasi garisan Khatulistiwa....
hehehe..."

aik.. macam kerja pilot kapal terbang sija ni...hehehe

Malaikatsesat@Bentara Sakti said...

Wish U Gud Lak utk kerjaya baru ko 2, HoneyBuzz!
Begitulah hakikatnya bekerja di bawah telunjuk orang lain "AKA" Bos.
Di mana-mana pun tempatnya kita bekerja, keadaannya hampir sama sahaja sebenarnya. Cabarannya memang hampir tetap sama. Cuma, soalnya sama ada kita mampu menyerap tekanan yang ada ataupun sebaliknya...

Apa-apapun, cubalah bekerja dengan "enjoy"... kalau tia boleh juga, buat-buatlah enjoy.... wakakakakakkk...

HoneyBUZZin said...

Budak Hutan - Aloha brader....anda telah menjawab dengan tepat sekali..bah!
Apa kata kalau saya tulis...

"esok malam adalah penentuannya. Tiara cantik kegemerlapan itu telah lama menjadi idamanku...
Begitu ramai pesaingku....aahhh...
hehehe...

B.B.K.K.........kihaaaa

HoneyBUZZin said...

Bro MS,
Ini sindir ka..bagi nasihat? hehehe

Malaikatsesat@Bentara Sakti said...

nasihat ja bah tu HoneyBuzz...

HoneyBUZZin said...

Bro malaikat Sesat - hehehe...(m0de-angguk angguk faham on)