Saturday, November 1, 2008

PENCULIKAN!

Saya nampak perempuan itu. Perempuan yang kurus tinggi dan memakai
baju berbulu hitamputih. Rupanya perempuan itu adalah dalang penculikan
anjing-anjing comel disekitar kawasan itu selama ini. Banyak betul anjing-anjing
yang diculiknya. Dua orang konconya yang tidak berguna itu menjaga
anak-anak anjing itu disebuah rumah lama di atas bukit.

Saya terdiam, saya tak berani melaporkan kejadian itu kepada pihak
yang berkuasa. Saya rasa tidak berdaya..aaahhh...mengapa saya hanya
bercakap banyak selama ini..? Mengapa dan kenapa saya tidak boleh bertindak?
Kalaupun saya takut akan pembalasan mereka nanti..saya boleh menghubungi
'RakanCop'..bagi saja maklumat sebegini di pesanan ringkas..bukan susah?

Tapi saya memang penakut...saya tak mahu mencampuri urusan yang
bukan urusan saya...tapi betulkah tindakan saya ini..?

Huhuhu....terkena lagi! Macamanalah nak melaporkan kejadian itu?
Saya hanyalah pelakon tambahan sahaja...iyalah..duduk-duduk sambil
menonton 'Dalmation 101'...hehehe

Macam silap mata pulak bulan ni. Cepat betul masa berlalu..dan hari ini
genaplah dua bulan saya berblogging. Saya ingin mengucapkan terimakasih
kepada kawan-kawan yang selalu memberi sokongan dan membaca blog saya.
Saya ingin minta-maaf jikalau penulisan saya ada menyinggung perasaan mana-mana pihak..harap-harap tak adalah.

Sekian sahaja buat kali ini..lain kali saya serius pula. Hik Hik....

10 comments:

Beck the BandagedKnees said...

:) ohh.. heheh.. ^_^ bbkk baa kalu ko honey! ^_^ yup i guess blogging is kinda new hobbies for all pple expecially for grown up pple laa i guess.. hehe ^_^ how r u hun!? :) hehe.. siou kio lama manghilang.. ^_^ xoxox

san said...

Ada orang juga menculik kah? mungkin tu orang kasihan tu anjing baitu, itulah sebabnya dia jadi penculik sebab dia mau selamatkan mereka..

Blogging adalah untuk semua orang... :)

Ryuzaki "L" The KiD said...

So honey, penculikan tu bukan betul ke? cuma movie je? maklumla, sy blm tngk '101 dalmations' lagi.. Hehe.. Jk betul, call jer polis, bkn kena bayar bill pun.

berblogging mmg best cm kdg2 xda benda baru nak tulis. so lepak jer la.. Hehe.. Teruskan berblogging!

Kawoix said...

aik...ko ni bikin suspen ja honey...sya ingat mau ajar tu kidnapper ooo...hehe...

majulah blog untuk Sabah!!!

tanakvagu said...

klo sia nampak tu urang curi anjing,si tudu itu makan anjing ..hehehe

sia suru tu anjing gigit durang semua...wakakaka.. :)

tapi ini suspend,kakakaka...ada ada sja dia bilang si urangranau hehehe :) salut sama dia dan blog kamu honey.

C.Alv.B said...

bagus ko p report..sa ni animal lover ni..klu sa tau sapa tu penculik..siap la hehehe

HoneyBUZZin said...

Alo Beck....I really enjoyed writing now..hik hik..
Thank you for commenting...hehe

HoneyBUZZin said...

San..
memang benar tu..saya setujulah...semua orang boleh berblogging tu..cuma mao kasi cungkil itu bakat arr...

Ryu...hahah..ketandusan idea suda ne..huhu...lepak dan santai..kalu selalu serius..boring arr..

HoneyBUZZin said...

Kawoix my friend...mari kita teruskan usaha berblogging arr..blog kamu pun bagus! yeeeeha

Tanakvagu....BBKK!itu sorita kartun arr..hahahaha santai aja..

HoneyBUZZin said...

C.alv.b,
I am an animal lover too..len kali kita sama-sama tangkap itu penjahat arr..sambil makan lollipop! Yeeeeha