Sunday, November 23, 2008

Aduhai...TEE

"Eer...saya pun mau tulis bloglah..macamanalah tu" tanya Tee, gadis dari Syarikat perakaunan yang dihantar ke pejabat saya pada Jumaat lalu. Saya pun berkata dengannya. Saya bukanlah pandai sangat dalam bidang penulisan ni, baru belajar sebab sebelum ber'blogging' ini saya tak pernahpun menulis. Kadangtu tak ada idea pula nak menulis.

Tapi pagi ini saya menulis kerana saya agak kagum dengan sikap Tee itu atau panggilan manjanya TeeTee..(macam TT duit keluar dari bank). Dia merajuk gak bila saya katakan padanya saya nak tulis nama TeeTee..dikatanya.."Ala..nama tak best...tulis jer nama "Tee"..glamour sikit katanya sambil tersipu-sipu malu.

Aikkk....melebeh-lebeh pulak ko arr Tee...hik hik (nah..senyum-senyum suda dia)

Tengahari tu kami berjalan sekejap di Tamu. Tee yang ajak saya. Orangnya cantik..eh eh silap..Tee cakap dengan saya kalau nak tulis cerita tentang dia..jangan tuliskan diatu cantik..tapi 'kiut"..ok..ok..dah tulis pun. (tersengih lagi ..)

Sepanjang perjalanan di tamu dari gerai A-Z tu, saya agak sedikit kekok dan juga kagum dengan sikap Tee yang begitu peramah sekali.
"Eh..macam sadap itu makanan? Mana ko beli..." ditanyanya pada makcik yang menjual tembakau. Tersenyum-senyum dan dibalas pula pertanyaan itu oleh makcik yang menjual tembakau tu. Dari tapak penjualan kura-kura, madu lebah dan lain-lain, Tee menyapa mereka. Terasa pula macam berjalan dengan bakal YB. Hik Hik..

Hari ni saya ada temujanji lagi dengan Tee..dia mahu saya menemaninya ke sebuah majlis perkahwinan.
"Eh..boleh ke pergi kalau tak dijemput..? kata saya sambil menggaru-garu kepala yang tak gatal. "Eh boleh ba..di Kampung Petagas..kawan saya tu."...katanya

Saya menulis cerita tentang Tee ni sebab saya rasa baru pertama kali saya berjumpa orang yang sebegitu peramah. Seronoklah berkawan dengannya..tak kering gusi ketawa. Hari ni saya bercerita santai jer..lain kali kita berbincang akan satu isu kehidupan yang lain pula. Salam Sejahtera buat semua.

(Kawan-kawan bloggers yang mengenali Honey...berilah sedikit "komentar" untuk Tee. Dia nak cari kenalan tu...huhu.."hi" ka? gitu arr..jangan nakal-nakal tau)

22 comments:

GregChai said...

honey, letak foto Tee, saya pasti ramai jejaka yang akan respon dalam ruang komen ni :) (tolak saya lah kan hehe)

HoneyBUZZin said...

Boleh..nanti sa minta gambar dia. Nah..tee..ada suda peminat ko..ni cikgu taw..tapi suda berpunya la..hahaha

tanakvagu said...

bah...sumandak ba teu...
mana suda dia punya blog.klo suda ada..add sedia saya hehe :)

HoneyBUZZin said...

Dia memang cute tu Fred..nanti saa minta gambar dia. Huhu...

Beck the BandagedKnees said...

^_^ ohh.. hi Tee..

ouch! lol too bad im not that talkative.. cant b a fav to anyone.. duh! -_-"" <--- lol doldrums hour.. anyway.. ;)

hi tee!! ^_^ welcome to the blogging world! :D

;) moi.. honey.. hows ur weekend..? ;)

Kawoix said...

kirim salam sama dia aaa...hehe

HoneyBUZZin said...

Hi Beck...Hi Kawoix..
Dia suda tersenyum-senyum ne...

Kris and Nadia said...

Hihi... ptama kali sya baca blog ni pun sya tfikir sda mo suru taruk gmbr dia di sni..hihi.. btw ~

Hi Tee..

Hi Honeybuzz..

:-)

-salma- said...

honey say hai to "tee"...jom ajak "tee" pekene teh tarik..kite lawan sembang nak???hakhakhakhkah

HoneyBUZZin said...

Kris and Nadia..
M sure she's pleased to read so many responses.
Ha..Tee...jan lupa teh tarik kaw-kaw satu arr...

HoneyBUZZin said...

Salma my friend...
Tee tentu tersenyum-senyum tu bila baca usikan Salma tu..
Sembang ngan Salma, no problem arr..bukan setakat teh tarik jer..apa macam kita ngap roti canai sekali..huhu

Mira said...

nak ikut juga ....

errr ... roti bakar ???

:D

ReNo said...

Honey, klu durg geng2 sy nampak tu mesti durg berkirim salam...ba ndapa nnt sy kc sampai jala sbb ada geng2..(anak2 buah ba tu di sini) yang paham2 jalah, ada rupa tapi telampau pemalu mo ber'sumandak... bukan ppuan ja yg pemalu..laki ni tgk la, ada yg badan berketul2 pun pemalu jg..ahakkk kastau si Tee k? ow btw, selamat dtg ke dunia tanpa sempadan bilang kio... :P

Ryuzaki "L" The KiD said...

Honey, tumpang lalu jap..
"Hye Tee?" Hoho..
Hmm, jarang jumpa orang yg peramah camni.. Hmhm.. bole diajak wat bisnes.. Hehe..

-salma- said...

hahaha sy pon ngah senyum2 nie...honey bukan stakat roti canai je...tosai pon bley..slurrrpp sedap nyerr hakhakhakhak

C.Alv.B said...

Hahhaha...bah kasih kenal2kan kami sama si Tee kio

Lyla said...

makasih ya udah berkunjung ke blog saya...semoga gak bosen berkunjung ke blog saya

Nika said...

ish mcm baca cerpen pula ni post ko honey... best2 kim salam sama c T

Minsulod said...

hi honey..
ya betul cakap si bro greg.. letak gambar c tee. hehe.

take care honey. GBU

Ornest said...

dgn ini sya mengumumkan sya ingin berkenalan dgn Tee dan secara rasmi mengucapkan Hi kepada Tee :D Hi Tee.. Slmt berblogging.. sanang ja bikin blog ni. Yg penting rajin :D
Honey : Klu ada sumandak lain lagi, kasih kanal lagi sm kamiurang ah hehehe

Wel^Beiolman said...

siapaka gerangannya TT ni..hehe..

kiut..walawei..mana gambal gambalnya..haha..

Carmelliny said...

hello...nice blog...