Tuesday, February 24, 2009

Saya...penghalang cinta mereka....

SAYA...adalah penghalang cinta mereka. Saya terpaksa mengakui kebenaran ini...saya jahat. Saya tidak tahu hendak berbuat apa-apa. Saya tidak dapat mengawal perasaan. Setiap hari mereka bersama....saya nampak mereka. Terlalu setia diantara satu sama lain. Tidak mungkin pasangan setia itu mudah beralih kasih pada yang lain. Mereka seolah-olah diciptakan untuk satu sama lain.

Mungkin selama ini kawan-kawan tidak menyangka saya adalah orang yang seperti itu.....tapi hari ini saya ingin berterus terang kepada semua...Hari ini 24hb Februari...tarikh yang bersejarah..yang akan membuat saya kehilangan ramai kawan blogger...uhuk uhuk...

Mungkin selepas saya menulis ini, saya bertekad untuk mencuci kereta...melepaskan 'tension'...
Saya geram sangat...arrrrrrrrrgggggggghhhhhhh.....Kalau mereka ini tidak menyusahkan saya mustahil saya akan bersikap jahat sebegitu.

Pasangan kekasih yang membuat saya marah sebenarnya merupakan dua ekor burung pipit. Setiap hari mereka akan tidur bertenggek diatas paip dimana kereta saya diletakkan. (Laaaa.....buat suspen jer....) Saya tidak kisah sangat kalau pasangan kekasih ni tidur disana. Perkara yang membuatkan saya marah ialah pabila dia 'berak' pulak...habislahbumbung kereta saya.

Pernah beberapa kali saya menghalau mereka dengan memukul-mukul bahagian paip itu dengan payung. Mereka terbang dari situ. Keesokkan harinya, mereka datang semula. Bertenggek disana dan 'berak' lagi....

Bayangkanlah..saya terpaksa mencuci kereta setiap kali atas gara-gara pasangan kekasih yang sedang asyik bercinta ini. Saya juga menggunakan cara meletakkan suratkhabar diatas bumbung kereta tetapi......arrrggggghhhhh.....mengapa ini harus berlaku kepada saya...? Sob sob sob...sungguhlah menyusahkan...

Cuci kereta la jawabnya...pindah tempat lain...jauh pulak nak berjalan...Sob sob sob. Macamana yer nak 'settle' problem ini? Anda tentu lebih berpengalaman dari saya.

23 comments:

zener_lie said...

ambil lah hikamhnya:

1. kereta anda adalah kereta yang nyaman untuk mereka. yang berarti juga akan nyaman untuk orang.

2. mereka memaksa anda mencuci kereta tersebut yang berarti selalu membuat keretamu tampak bersih. dan membuat anda rajin mencuci. karena kalo tidak kadanga kala membuat kita malas dan nyucinya ketika hujan datang.

3. minta foto mereka sedang bercinta di kereta anda dunk :)

Ornest said...

Bikin suspen saja ko pya cerita ni. Putung ja bah tu paip supaya dorang ndak berdating lagi di sana hahaha...

-salma- said...

honeyyyy..tekezooot taw...
hampess tol burung niee..nak becinte pon kat atas keta honeyy..sian honey kene basuh sisa diorg...

C.Alv.B said...

Honey u make my day today hahahahhaaa... kesian tu 'lover' hehehhe..bersyukurlaj Honey kerana mereka telah menjdikan batang paip kamu tu sebagai 'tugu kebangsaan' mereka...hahahhaha...funny la ko ni..ingatkan apa..

GregChai said...

berair mata sia baca artikel Honey kali ni, adakah patut ... tapi jangan silap bukan air mata sedih ... setengah mati saya ketawa hahahahahahahahahahahahahhaha ... ada kah patut, sampai hati Honey kasi pisah tu kekasih tau :D

pandai juga Honey buat lawak kan :D

Mell_f said...

haha..betul jg la cakap si Oiga, potong seja tu batang paip maka hilanglah port berdating dorang.

Adora said...

Suspen!
Tp bagus lg tengok burung dating dpd manusia dating..(cough)

HoneyBUZZin said...

Zener my friend - Eh..betul jugak..Positive thinking ya...tapi..taik mesti mao kasi cuci juga..adedehhhhh

Ornest - hahaha..putung paip? matailah sia kana bayar nanti..


Salma - huhu...tiap=tiap ari diurang kasi landing itu taik atas bumbung kereta,.....frust betoi ni

HoneyBUZZin said...

Alv... - hahaha...banyak banyak pokok derang tia mao p landing..atas itu paip juga derang berkasih sayang...
panat sia basuh itu keta ...tension!

HoneyBUZZin said...

Cikgu Greg - I'm so glad that you enjoyed reading this entry...I can't help feeling soooooo frustfated!
My car is red in color...jadi nampaklah tompok2 putih..macam kurap sia punia kurita..aduiii

Mell- hahaha..pa bole buat?

Adora - yes, agree with you. I have never come across birdie so engrossed with each other...so loving...it's more than a year. There's plenty of trees around there but these twos'...memang lain dari lain!

eugene said...

wa,betapa shockingnya pembuka tirai post kau tu, tersilap fahma pada mulanya, akhirnya happy ending juga,,,hahahah,,,'''

take care

ღ NinieJane ღ said...

omg
hahaha..
sa bdebar2 suda mau baca skali burung pipit! huhuhu

hehehehe
really nice one ar!

:D kasi bbq tu burung pipit :P hehhee

Johnny J. said...

suspenss....

Ya.. memang lumrah sudah tu kereta kena ngan tahi burung tu.. Even kita letak tengah padang pun, tgk ja lah mesti ada juga tu...
But, kalau kena berak oleh burung ni, mesti mahu cuci.. kalau biar lama, takut cat kereta tu kena 'makan' pula..

honey ambiklah gambar pipit jiwang yang asyik bercinta sampai 'terberak2' pun tiak sedar tu...
hahaha...

HoneyBUZZin said...

Eugene - selamat datang ke blog Honey..hahaha...boring baa..kalo selalu serius!

Ninie... - hahaha....tapi sia masih sakit hati ngan itu burung ahh...

HoneyBUZZin said...

Johnny..- ya ya..nanti sia ambil itu photo la. Ini malam sia p intai lagi...

Sang Cerpenis bercerita said...

kirain, pasangan kekasih siapa?

Honey...honey....make me confuse.

Qhris said...

heheeee ko minta cubitttt ba ni kan honey????

D.L Sumunie said...

utak sa mcm si oiga putung ja itu paip...lagi pun itu tahi burung tu bahaya boleh menyebabkan meningitis.

Erik said...

Berarti kerta Honey, sangat menyenangkan ya, burung pipit aja senang bertengger di kereta honey

HoneyBUZZin said...

Qhris - hahaha...jan cubit sia ba sis...mai tulung sia kasi halau itu burung..

Sumunie - iyaka? boleh dapat meningitis? Ohhhh...

Erik - hahaha...mungkin juga menyenangkan itu burung tapi bagi honey..menyedihkan sekali..adedeh..bikin rosak keretaku..

♪ Heartphilla Xang ♪ said...

astaga!! hihi. lawak ow taw.

HoneyBUZZin said...

xang - hahaha...great to hear dat u laughed after reading this entry.
Thank you for commenting.

san said...

Hehehe.. dua ekul bulung pipit arr? hehehehehe!!! saya pun sedih sangat!! Mengapa bulung pipit tidak p inggap di basikal sa? basikal sa dulu2 antik sepatutnya jadi perhatian? hehehehehe!!!